Dinosaurussen
Boek

Dinosaurussen ([2016])/ tekst en concept: Stefan Greschik, illustraties: Franziska Lorenz, Jochen Stuhrmann ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Aten dinosaurussen ook vis? Hoe leerden dinosaurussen vliegen? Ruim 25 vragen over dinosaurussen worden uitgebreid beantwoord. Met doetips, spiraalband, uitvouwbare bladzijden en veel kleurenfoto's en andere, ook schematische, illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Ruim 27 vragen over dinosaurussen worden in dit deel van de serie 'Hoe? Wat? Waarom?'* vrij uitgebreid beantwoord. Stevig uitgevoerde uitgave met spiraal binnen de band, stevig papier en rijk en kleurig geïllustreerd. Door de goed leesbare teksten en de goed gekozen illustraties is het boek goed toegankelijk voor jeugdige lezers. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn: waar de dinosaurussen leefden, wat ze aten, hoe snel en hoe groot ze waren, welke soorten er waren, wanneer ze uitstierven en hoe ze weer werden ontdekt en nu met moderne technieken worden onderzocht. Voor de kleurenillustraties is gebruikgemaakt van realistische reconstructietekeningen en van foto's. Twee stripachtige dinosaurusjes moeten voor een (wellicht overbodige) komische noot zorgen. Bevat drie dubbele uitklapbare pagina's. Bevat aanwijzingen om zelf proeven te nemen en nepfossielen te maken. Hoewel vertaald uit het Duits is er ook aandacht voor de dinosaurussen in Naturalis in (Leiden), hoewel de T.rex niet wordt genoemd. Ook geschikt voor het onderwijs. Zeer aanbevolen wegens de hoge kwaliteit van informatie. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044745481 | 54 pagina's

Titel Dinosaurussen
Auteur Stefan Greschik
Secundaire auteur Franziska Lorenz ; Jochen Stuhrmann ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 54 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Profiwissen Dinosaurier. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, 2015. - (Wieso? Weshalb? Warum?)
ISBN 9789044745481
PPN 407521003
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen