Het menselijk lichaam
Boek

Het menselijk lichaam ([2016])/ tekst en concept: Andrea Schwendemann, tekeningen en cartoons: Rolf Bunse ; Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Emmy Middelbeek-van der Ven

Waarom is je huid waterdicht? Waarom kan je neus je leven redden? Ruim 25 vragen over het menselijk lichaam worden uitgebreid beantwoord. Met doetips, spiraalband, uitvouwbare bladzijden en veel kleurenfoto's en andere, ook schematische, illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Waarom klopt je hart sneller als je verliefd bent? Waarom hebben sommige mensen een bril nodig? En waarom kan je neus je leven redden? Aan de hand van 26 vragen laat de auteur van dit ringbandboek zien hoe het menselijk lichaam werkt. Daarbij komen onder meer aan de orde: hersenen, spierstelsel, bloedsomloop, organen, zintuigen, immuunsysteem, puberteit, DNA en voortplanting. De tekst is vlot en toegankelijk geschreven. Lopende tekst wordt afgewisseld met leuke weetjes en details in kaders. De kleurenillustraties bestaan uit duidelijke dwarsdoorsnedes van bijvoorbeeld huid, oor en oog, en grote schematische afbeeldingen van onder meer longen, spieren en de reis van het eten door je lichaam. Kleurenfoto's van (jonge) mensen verlevendigen de pagina's. Hier en daar staat een proefje (snuffeltest, yoga voor je ogen) en een interview met een arts. Ook zijn er drie dubbele uitklappagina's die enigszins kwetsbaar zijn. Een register ontbreekt in dit deel van de serie 'Hoe? Wat? Waarom?'*. Al met al een helder en interessant boek, dat qua inhoud, tekst en beeld goed is afgestemd op kinderen. Ook handig voor in de klas. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044745498 | 54 pagina's

Titel Het menselijk lichaam
Auteur Andrea Schwendemann
Secundaire auteur Rolf Bunse ; Emmy Middelbeek-van der Ven
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2016]
Overige gegevens 54 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Profiwissen Körper. - Ravensburg : Ravensburger Buchverlag Otto Maier GmbH, 2014. - (Wieso? Weshalb? Warum?)
ISBN 9789044745498
PPN 40752200X
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde