Brimstone
DVD

Brimstone ([2017])/ directed by Martin Koolhoven

In een dorp in het Wilde Westen aan het einde van de 19e eeuw is het leven van een jonge vrouw en haar dochter in gevaar door de komst van een sinistere dominee.

Aanwezigheid

Recensie

Western van Martin Koolhoven (Oorlogswinter; Het schnitzelparadijs), zijn eerste internationale co-productie met in de hoofdrollen Guy Pearce, Dakota Fanning en Carice van Houten. Het verhaal speelt in een dorpje in het Wilde Westen, eind 19e eeuw waar vroedvrouw Liz (Fanning) woont met haar man en twee kinderen. Ze kan niet praten omdat haar tong is afgesneden. Wanneer het dorp een nieuwe dominee krijgt, is de gemeenschap enthousiast, maar Liz is zeer angstig. In vier hoofdstukken, niet chronologisch, wordt duidelijk welk verleden Liz deelt met de sinistere dominee. De film riep discussie op over het vele geweld in de film en het feministische of juist vrouwonvriendelijke element hierin. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) een epische, bloederige wraakwestern met feministische inslag. Af en toe over the top (iemand wordt opgehangen aan zijn eigen ingewanden), maar altijd meeslepend en prachtig gefilmd (...). Berend Jan Bockting (Volkskrant 11-1-'17): '(...) Brimstone is een kundig en precies vertelde horrorwestern, gemaakt met vaste auteurshand, vol grote gebaren in structuur en spel (...) Dat zit de serieuze thematiek soms in de weg. De omgekeerde vertelling houdt je bovendien op afstand. (...)' Genomineerd voor een Gouden leeuw in Venetië.

Specificaties

Engels | 5414937933386

Titel Brimstone
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Martin Koolhoven ; Dakota Fanning ; Guy Pearce ; Kit Harington
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Remain in Light, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (148 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Dakota Fanning, Guy Pearce, Kit Harington, Carice van Houten. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Nederland, 2016
ISBN 5414937933386
PPN 409175579
Genre wild-west roman - thriller
Taal Engels