Onze jongens
DVD

Onze jongens ([2017])/ regie Johan Nijenhuis

Omdat hun bouwbedrijf weinig opdrachten krijgt gooien vijf mannen het over een andere boeg: ze verhuren zich als stripper.

Recensie

Komedie van Johan Nijenhuis (Rokjesdag; Toscaanse bruiloft), geïnspireerd op 'The full monty' (1997) en 'Magic Mike' (2012). Jorrit (Jim Bakkum) heeft jaren op een olieplatform gewerkt, maar is nu terug in Nederland. Zijn ex-vrouw (Sanne Vogel) wil geen contact, hun zoontje is boos op hem. Jorrit zoekt werk bij het bouwbedrijf van zijn vriend Bas (Martijn Fischer), maar de zaken gaan slecht. Wanneer hij ontdekt dat de kantoordames vol bewondering zijn voor zijn gespierde lichaam besluit hij het roer om te gooien: samen met zijn collega's verhuurt hij zich als stripper. De recensenten geven 1,5 tot 3 sterren. Telegraaf (29-12-'16): '(...) Niks mis met platte humor, niks mis met strippers en niks mis met Bakkums body. Waar het fout gaat is met de grove onderschatting van het publiek. Dat hoeft niet alles uitgespeld te krijgen. Ook vrouwen die in de film genieten van een stripact, worden letterlijk dom genoemd. (...)' Berend Jan Bockting (Volkskrant 29-12-'16): '(...) een brutale, expliciete en letterlijke nabootsing van bewezen succesvolle reclames, videoclips en filmscènes. De botte, Hollandse openheid waarmee dat gebeurt maakt hem op zijn eigen manier sympathiek. Toch valt die methode niet te verwarren met kwaliteit. (...)'.

Specificaties

Nederlands | 8713045248369

Titel Onze jongens
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Johan Nijenhuis ; Jim Bakkum ; Martijn Fischer
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (112 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jim Bakkum, Martijn Fischer, Tarikh Janssen, Matheu Hinzen. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2016
ISBN 8713045248369
PPN 408997435
Genre humoristische roman
Taal Nederlands