Poldark. Season 2
DVD

Poldark. Season 2 ([2017])

In 1790 dreigt Ross Poldark zijn vrijheid te verliezen omdat zijn rivaal George Warleggan hem als revolutionair wil laten berechten.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 2 (2016) van een historische kostuumserie* van de BBC, gebaseerd op de romans van Winston Graham die eerder verfilmd werden in de jaren 1970. Avonturier Ross Poldark is in 1783 na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog teruggekeerd naar zijn geboorteplaats in Cornwall. Zijn vader is overleden, het landgoed van de familie is in verval en zijn geliefde is verloofd met zijn neef Francis omdat wordt aangenomen dat hij gesneuveld is. Poldark is te trots om te vertrekken en besluit de gesloten tinmijn van zijn vader weer in gebruik te nemen. Inmiddels is het 1790 en is Poldark getrouwd met Demelza, een meisje dat hij in huis nam omdat ze mishandeld werd door haar vader. Zijn rivaal, de arrogante en hebzuchtige George Warleggan wil hem als revolutionair laten ophangen. Om zijn hoge schulden in te lossen besluit Ross samen met Francis te investeren in een nieuwe mijn. In de hoofdrol Aidan Turner (The hobbit) en verder o.a. Heida Reed en Eleanor Tomlinson. De serie is een succes in Engeland, mede dankzij 'hunk' Turner en het prachtige landschap van Cornwall. Ook Amerikaan Brian Lowry (variety.com) prijst de acteurs, de muziek en het camerawerk en noemt het 'classy soap'. Tien afleveringen.

Specificaties

Engels | 8711983965560

Titel Poldark. Season 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Aidan Turner ; Eleanor Tomlinson ; Winston Graham
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2017]
Overige gegevens 3 dvd-video's (10 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Jack Farthing. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de romans van Winston Graham - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannië : Mammoth Screen, 2016
ISBN 8711983965560
PPN 409052329
Genre historische roman
Thematrefwoord Engeland; 18e eeuw
Taal Engels

Relaties/Serie

Poldark
Boek

Poldark (2016-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend