Zero days
DVD

Zero days ([2017])/ directed by Alex Gibney

Documentaire over een computervirus, later bekend als Stuxnet, dat door de Verenigde Staten en Israel is ontwikkeld om de nucleaire infrastructuur van Iran lam te leggen.

Aanwezigheid

Recensie

Documentaire van de Amerikaanse filmmaker Alex Gibney (Steve Jobs; The Armstrong lie) over Stuxnet: een computervirus (malware) dat door de Verenigde Staten en Israël werd ontwikkeld om de nucleaire infrastructuur van Iran lam te leggen. Deze destructieve computerworm kan in milliseconden een gehele infrastructuur - zoals elektriciteitsnetten, ziekenhuizen, transportsystemen en waterzuiveringsinstallaties - platleggen of vernietigen. Door fouten van Israël raakte het virus bekend en verspreidde zich over de hele wereld. De meeste betrokkenen worden onherkenbaar en met vervormde stem in beeld gebracht, of hun verhaal wordt door een acteur naverteld. NRC (15-11-'16) noemt de film 'onheilspellend'. Gawie Keyser (De Groene Amsterdammer 2-11-'16) schrijft: 'Wat Gibney onthult is niet alleen maar spannend en waar gebeurd, het is vooral door en door angstwekkend. (...) Zero Days illustreert nu juist de giftige mix van verborgen beleid en realpolitik (...)'. Vertoond op IDFA 2016.

Specificaties

Overige talen | 4013549080279

Titel Zero days
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Alex Gibney
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Splendid Film, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (116 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Verschillende talen gesproken waaronder Engels, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016
ISBN 4013549080279
PPN 408812095
Rubriekscode 520.72
Taal Overige talen
Onderwerp algemeen Virtuele oorlogvoering; Verenigde Staten; Verhalen ; Virtuele oorlogvoering; Israël; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Virtuele oorlogvoering