Het hele jaar feesten
Boek

Het hele jaar feesten thuis jaarfeesten vieren in de herfst en winter (2016)/ met Lisa Wade & Daan Rot

Ideeen voor jaarfeesten in de herfst en de winter, zoals samen naar buiten gaan, zingen en lekker eten. Met o.a. achtergronden, jeugdherinneringen, tips, liedjes, recepten en kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 3 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je ideeën zoekt voor feesten in herfst en winter ben je als 'drukke' ouder en ook leerkracht erg blij met deze mooi vormgegeven uitgave. In chronologische volgorde komen verschillende feestelijke gebeurtenissen aan de orde: Sint Maarten, Sinterklaas, Advent en Sint Lucia vullen de herfst. Kerstmis, Oudjaar en Drie Koningen vullen de winter. Jeugdherinneringen, tradities, achtergronden, knutsel- en bakideeën, liedjes en 'columns' vormen samen een variëteit aan activiteiten om met het hele gezin (ook in club of klas) feestelijk te lezen en te doen. Naast stappenplannen en recepten die veelal bekend en handig geordend zijn, is het vooral de zorgvuldigheid die opvalt. Iedere lezer wordt liefdevol uitgenodigd om een stukje van het leven van Lisa (o.a. van Klokhuis) en Daan (en hun beider gezinnen) 'mee te maken', zowel in woord als in beeld (veel kleurenfoto's). Uitgave die 'voelt' als een magazine; je pakt het op, bladert, leest en pikt er iets uit, duikt in je eigen herinnering en maakt er een feestje van. En wat is er in hectische tijden mooier dan samen stilstaan, vieren en nieuwe tradities maken? Voor opvoeders van en met kinderen van ca. 3 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060387924 | 110 pagina's

Titel Het hele jaar feesten : thuis jaarfeesten vieren in de herfst en winter
Auteur Lisa Wade
Secundaire auteur Daan Rot ; Femke Boshuisen
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor, 2016
Overige gegevens 110 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Colofon vermeldt: foto binnenwerk: Daan Rot-de Launay & Lisa Wade en redactie: Femke Boshuisen & Jaap Verheij
ISBN 9789060387924
PPN 404017576
Rubriekscode 908.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jaarfeesten; Antroposofische visie ; Sint Maartensfeest ; Advent ; Kerstmis ; Oudejaar ; Driekoningenfeest ; Sinterklaas
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Jaarfeesten