Genoeg liefde voor twee
Boek

Genoeg liefde voor twee ([2017])/ Jane Chapman, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Uiltje Bo moet even wennen als oma op zijn nieuwe nichtje Bibi moet passen. Oma noemt haar het liefste pluizenbeestje. Maar dat was Bo toch? Vierkant prentenboek met sfeervolle illustraties in nachtelijke tinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het uiltje Bo, altijd oma's lieveling, heeft het er maar moeilijk mee als oma op zijn nieuwe nichtje moet passen en haar vertroetelt. Gelukkig begrijpt oma zijn gevoelens van jaloezie en troost hem. Groot, vierkant, mooi vormgegeven prentenboek waarin oma uil en de twee kleintjes in pluizige bruintinten zijn geschilderd tegen een grasachtige achtergrond in paars-blauwgroen tinten. De prenten beslaan afwisselend een dubbele of enkele pagina maar soms zijn er ook kleine, aantrekkelijke prentjes tussendoor. Op elke spread heeft de illustrator (1970) een lieveheersbeestje verstopt. Bo en oma kwamen we eerder tegen in haar prentenboek 'Ik ben niet moe!'*. De korte, eenvoudige tekst met veel dialoog is in een speels lettertype in de platen afgedrukt. Extra grote letters benadrukken de geluiden en gevoelens. Het verhaal zet de jaloezie van Bo herkenbaar neer en de reacties van de wijze oma zijn hartverwarmend. Goed uitgangspunt om jaloezie bespreekbaar te maken, ook als er een nieuw broertje of zusje komt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048314492

Titel Genoeg liefde voor twee
Auteur Jane Chapman
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Love enough for two. - London : Little Tiger Press, 2017
ISBN 9789048314492
PPN 407939164
Thematrefwoord Jaloezie ; Gezinsuitbreiding ; Uilen
Taal Nederlands