Zilveren vleugels
Boek

Zilveren vleugels (februari 2017)/ Vanessa Gerrits, illustratie: Vanessa Gerrits ; tekstredactie: Jan Minkman & Chinouk Thijssen

Engelmeisje Lucy en Kraai Max zijn verliefd. Maar Lucy is al verloofd met een engel en de trouwdatum komt snel dichterbij. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Engelmeisje Anna-Lucia (Lucy) heeft alle reden om Max te haten, de Kraai (een mens met superkrachten dankzij illegale transplantaties) die haar vleugels stal. Maar Max blijkt zo kwaad nog niet, en ondanks alles worden ze verliefd op elkaar. In dit tweede deel van de 'Vleugels trilogie'* zijn Lucy en Max een geheim setje. Er liggen allerlei gevaren op de loer die hun prille geluk in de weg zouden kunnen staan: Lucy is nog steeds verloofd met een engel en de trouwdatum komt rap dichterbij, een man dreigt Lucy en de andere engelen met een terroristische aanval uit te schakelen en een groepje Kraaien voorspelt een ophanden zijnde oorlog. Het is dan ook vreemd dat de schrijfster deze zaken bijna volledig negeert om hoofdstukken lang te zwijmelen bij de kalverliefde die Max en Lucy voor elkaar voelen. Onderliggend probleem is dat het verhaal focus en daardoor diepgang mist. Wat overblijft, zijn personages die onlogisch (en vaak ongemotiveerd) handelen, zonder enige ontwikkeling door te maken, en een schrijfstijl die soms hinderlijk wollig is. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492585004 | 338 pagina's

Titel Zilveren vleugels
Auteur Vanessa Gerrits
Secundaire auteur Jan Minkman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Den Haag] : Dutch Venture Publishing, februari 2017
Overige gegevens 338 pagina's - zwart-wit illustratie - 22 cm
ISBN 9789492585004
PPN 408503653
Genre romantische verhalen - sprookjes
Thematrefwoord Engelen ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vleugels trilogie
Boek

Vleugels trilogie (2016-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Vanessa Gerrits