Pluk de dag met Kapitein Winokio
Boek

Pluk de dag met Kapitein Winokio de klok rond met 20 liedjes ([2016])/ concept: Kapitein Winokio, Winok Seresia, tekst en compositie: Winok Seresia & Greet Meert ; mede-componisten: Ivan Smeulders, Stoffel Verlackt, Peter Revalk ; muzikanten: Winok Seresia, Stoffel Verlackt, Ivan Smeulders, Marie-Anne Coppens, Peter & Tijsje Revalk, Steven De bruyn en Greet Meert ; fotografie: Inge Van Zomeren

Speelse liedteksten over de dagelijkse activiteiten, vanaf het opstaan en tandenpoetsen tot een boekje lezen en slapengaan. Alle twintig vrolijke liedjes zijn te horen op de cd. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrij groot rechthoekig boek met twintig liedjes die elk een onderdeel uit een dag van een jong kind beschrijven. Het boek begint met het vrolijke 'Pluk de dag' en gaat vervolgens over o.a. veters strikken en naar school gaan. Afgesloten wordt met een slaapliedje en de cirkel is weer rond met 'opstaan opstaan'. Op elke twee pagina's staat de tekst van het liedje, geïllustreerd met grote kleurenfoto's die er aantrekkelijk en fris uitzien. Op deze foto's staan blije kinderen die uitbeelden wat er in de tekst staat geschreven. De liedjes gaan over zaken die herkenbaar zijn voor kleintjes en zijn positief gebracht. De liedjes op de cd zijn ingezongen door Kapitein Winokio en mevrouw de Poes, bekend in o.a. Vlaanderen van produceren van (traditionele) kinderliedjes voor jong publiek. De liedjes verschillen in stijl, zo hoor je reggae langskomen en discomuziek. Ze zijn op een aanstekelijke manier opgenomen, waar niemand stil bij kan blijven zitten. Leuk, vrolijk en bruikbaar boek voor school en thuis. Vanaf ca. 3 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490378417 | 43 pagina's

Titel Pluk de dag met Kapitein Winokio : de klok rond met 20 liedjes
Auteur Winok Seresia
Secundaire auteur Inge Van Zomeren
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Kapitein Winokio, [2016]
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm - cd
ISBN 9789490378417
PPN 408194529
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dagritme; Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes