Zwarte lijst
Boek

Zwarte lijst (mei 2017)/ Alyson Noël, vertaling [uit het Engels] Irene Paridaans

Clubpromotor Aster is de hoofdverdachte in de verdwijning van een filmster, maar haar voormalige rivalen ontvangen anonieme berichten die een ander verhaal vertellen. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In navolging van het eerste deel uit de 'Beautiful Idols'-serie* gaat dit tweede deel verder in de wereld van clubpromotors in Hollywood. Celebrities, roddels, drama, liefdesverhoudingen, moord, ontvoeringen en mysterie zijn dan ook de centrale thema's. De talrijke karakters, de missende voorgeschiedenis en verwarrende verhaallijnen - waarbij ieder hoofdstuk verteld wordt vanuit een ander perspectief - maken het lastig om direct in het verhaal te komen. Filmster Madison is verdwenen en Aster, een van de drie Hollywood-droomnajagers, is hoofdverdachte. Haar vrienden ontvangen mysterieuze berichten, waarmee ze achter de waarheid van de verdwijning proberen te komen. Het verhaal leest vlot weg en de spanning wordt goed opgebouwd, al voelt de cliffhanger aan het eind onbevredigend: de meeste vragen blijven onbeantwoord of roepen nog meer vragen op, maar dat zal in het vervolgdeel wel aan bod komen. De overeenkomsten met de populaire serie 'Pretty Little Liars' zullen dit een gewilde titel maken onder het YA-publiek. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402723304 | 318 pagina's

Titel Zwarte lijst
Auteur Alyson Noël
Secundaire auteur Irene Paridaans ; Katya Kholyapina
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins Young Adult, mei 2017
Overige gegevens 318 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Vertaling van: Blacklist. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2017
ISBN 9789402723304
PPN 40793944X
Genre romantische verhalen - detectiveroman
Thematrefwoord Roem ; Verdwijningen
Taal Nederlands