Franche-Comté, Jura
Boek

Franche-Comté, Jura ([2017])/ Michelin, vertaling [uit het Frans] Sylvia Birnie, Henriëtte Gorthuis, Peter Hooghiemstra, Alexander van Kesteren, Karin Snoep, Marian van der Ster ; eindredactie Frans van der Heijden ; cartografie Thierry Lemasson, Évelyne Girard, Florica Paizs

Recensie

Deze 'Groene Reisgids' van Michelin biedt overzichtelijke informatie voor een reis naar Franche-Comté en Jura. De gids volgt de bekende methode, met een beoordeling van de bezienswaardigheden aan de hand van het bekende sterrensysteem. Dat alles wordt gepresenteerd in een consequente lay-out, met een functioneel kleurengebruik. Eerst krijg je praktische informatie en een algemene inleiding op het land met aandacht voor de natuur en het cultureel erfgoed. Daarna worden de verschillende bestemmingen bekeken, met uiteraard veel aandacht voor steden als Belfort, Montbéliard en Lons-le Saunier. Bij elke plaats krijg je een beknopte bespreking en een kader met informatie over logies, eten, drinken etc. De gids wordt bovendien verlucht met allerlei faits divers, kaartjes en een aantal kleurenfoto's. Achteraan een plaatsnamenindex en een woordenlijst; op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een verklaring van de tekens in de gids. Een erg handige gids voor een ruim publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789401439503 | 525 pagina's

Titel Franche-Comté, Jura
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Sylvia Birnie ; Frans van der Heijden ; Thierry Lemasson
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017] - Houten : Uitgeverij Terra Lannoo
Overige gegevens 525 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2011 - Met register - Vertaling van: Franche-Comté, Montagnes du Juras. - Paris : Michelin, (c)2017. - (Le guide vert)
ISBN 9789401439503
PPN 409170275
Rubriekscode Frankrijk 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Franche-Comté; Reisgidsen ; Jura (gebergte); Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk (Franche-Comté)

Relaties/Serie

Toeristische gids
Boek

Toeristische gids (1985-...)

vol. Franche-Comté, Jura
Uitgeleend