Schotland
Boek

Schotland ([2017])/ Michelin, vertaling [uit het Frans] Bep Fontijn, Rob de Ridder, Michèle Schedler, Henri Beerman ; eindredactie Karin Evers ; cartografie Thierry Lemasson

Recensie

Deze 'Groene Gids' van Michelin bundelt uiteenlopende informatie voor een reis naar Schotland. De gids opent met een praktisch deel, met onder meer een overzicht van de toeristische activiteiten, vervoer en een evenementenkalender, en een algemene bespreking van Schotland (natuur, geschiedenis, architectuur). Vervolgens wordt afzonderlijk ingegaan op een aantal steden en bezienswaardigheden, gaande van het zuiden Ayr, Kelso en The Isle of Arran tot Aberdeen, The Shetland Islands en Stonehaven in het noorden. Uiteraard komen Edinburgh, Glasgow en omgeving ook aan bod. Per bestemming een korte bespreking, een aantal nuttige adressen en enkele weetjes. Hier en daar ook een kaartje. Dat alles wordt getoond op kleine, maar duidelijke kleurenfoto's en beoordeeld aan de hand van het bekende sterrensysteem. Achteraan een register; op het uitvouwbare omslag een overzichtskaart van de regio. Een overzichtelijke en betrouwbare reisgids voor een ruim publiek. De gids heeft een kleine, maar duidelijke letter, een rustigere bladspiegel en duidelijke kopteksten.

Specificaties

Nederlands | 9789401439619 | 630 pagina's

Titel Schotland
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Bep Fontijn ; Karin Evers ; Thierry Lemasson
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017] - Houten : Uitgeverij Terra Lannoo
Overige gegevens 630 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2008 - Met index - Vertaling van: Écosse. - Paris : Michelin, (c)2017. - (Le guide vert)
ISBN 9789401439619
PPN 409170038
Rubriekscode Groot-Brittannië 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schotland; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Groot-Brittannië (Schotland)

Relaties/Serie

Toeristische gids
Boek

Toeristische gids (1985-...)

vol. Schotland
Uitgeleend