Morgen is een ander land
Boek

Morgen is een ander land (2017)/ Michael De Cock &Trui Chielens

Achter in een vrachtwagen vlucht een meisje (ik-figuur) met haar moeder uit een gebombardeerde stad. Ze gaan een onzekere toekomst tegemoet. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Een meisje - haar leeftijd wordt niet genoemd, maar ze zal ongeveer negen jaar zijn - vertelt in de ik-vorm over de vlucht met haar moeder uit hun woonplaats, die vernietigd is door bombardementen. Haar zusje is om het leven gekomen; haar vader reist alleen. In een vrachtauto, verscholen achter een paard, wacht ze in stilte op het einde van de lange reis, die ze vergelijkt met een reis door de ruimte. Ze weet niet op welke planeet haar reis zal eindigen en wanneer. Dit indringende verhaal over vluchtelingen is voorzien van sfeervolle illustraties, die het wat dromerige karakter onderstrepen. Ook in de illustraties wisselen realiteit en fantasie elkaar af. Het boek nodigt uit na te denken en te praten over vluchtelingen: over de reden van de vlucht, de impact en het toekomstperspectief. Het verhaal is een bewerking van de theatervoorstelling 'Kamyon', die door Europa reist. Het zal het best tot zijn recht komen onder begeleiding van een volwassene. Geen eenvoudige, maar zeer bruikbare uitgave om basisschoolkinderen bij dit belangrijke onderwerp te betrekken. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045119915

Titel Morgen is een ander land
Auteur Michael De Cock
Secundaire auteur Trui Chielens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
Overige gegevens 50 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst Michael De Cock, illustraties Trui Chielens. - Uitgave is gebaseerd op Kamyon, een theatervoorstelling van Michael De Cock en Rudi Genbrugge
ISBN 9789045119915
PPN 40432715X
Thematrefwoord Vluchtelingen
Taal Nederlands