Mamasaurus
Boek

Mamasaurus ([2017])/ Stephan Lomp, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Babysaurus is zijn Mamasaurus kwijt. Hij vraagt aan allerlei dino's in het donkere woud of ze zijn moeder hebben gezien. Zal hij haar nog terugvinden? Vierkant prentenboek met felgekleurde tekeningen op een zwarte ondergrond. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Babysaurus is zijn moeder Mamasaurus kwijt en zoekt haar in het grote woud. Daar komt hij allerlei andere dinosaurussen tegen, die hem vragen zijn moeder te beschrijven. Maar geen van de dino's heeft haar gezien. Net als het spannend wordt, vinden ze elkaar weer. Een vierkant prentenboek met illustraties die steeds twee pagina's beslaan. Ze zijn gedrukt op een zwarte achtergrond, waar de dieren in felle kleuren op gezet zijn. De tekeningen kennen weinig details en geven een mooi en sfeervol beeld van het verhaal. De teksten, met veel dialogen, staan in witte letters bovenin de illustraties. De dieren lijken allemaal op prehistorische dieren en hun namen verwijzen er ook naar: Ptero (Pterodactylus) en Hespero (Hesperornis). Een leuk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461888631

Titel Mamasaurus
Auteur Stephan Lomp
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Ede : De Lantaarn, [2017]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Mamasaurus. - Chronicle Books LLC, (c)2016
ISBN 9789461888631
PPN 408104694
Thematrefwoord Verdwalen ; Dinosaurussen
Taal Nederlands