Durf Eland!
Boek

Durf Eland! (augustus 2016)/ Nicholas Oldland, concept en illustraties: Nicholas Oldland ; vertaling [uit het Engels]: Aag Vernelen

Eland heeft veel vrienden. Maar hij speelt nooit met ze. Hij durft niet. Op een dag besluit hij dapper te zijn. Hij gaat zeilen! AVI-E3. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Eland woont in het grote wilde woud en heeft fijne vrienden. Zijn vrienden spelen in plassen, in de sneeuw en vliegeren. Eland vindt dat maar niets. Eigenlijk is hij een beetje bang. Toch mist hij iets. Hij denkt er lang over na en begrijpt dat hij moet durven. Op een dag besluit hij te gaan zeilen. En dan belandt Eland in allerlei avonturen! Zal hij zijn vrienden Beer en Bever uit het woud nog terugzien? Ook dit vierkante boek uit de serie 'In het wilde woud' stelt een herkenbare eigenschap centraal: in 'Grote beer'* is dat knuffelen en in dit deel durven. De tekst is gezet in een schreefloos, vetgedrukt lettertype. De zinslengte is tussen de vijf en tien woorden lang waarbij hoofdletters en leestekens gebruikt zijn, AVI-E3. Met mooie schilderachtige illustraties van de auteur. Op de laatste pagina's van de uitgave staan een aantal vragen voor de lezer om te kijken of de verhaallijn begrepen is of om over een eigen ervaring te praten. Dit maakt het boekje extra waardevol omdat nu eenmaal niet iedereen hetzelfde is. Verzorgde leuke uitgave, ook leuk om voor te lezen aan kleuters. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462345683

Titel Durf Eland!
Auteur Nicholas Oldland
Secundaire auteur Aag Vernelen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Van Halewyck, augustus 2016
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1ste en 2de leerjaar/groep 3-4 - Vertaling van: Make the moose out of life. - Toronto, Canada : Kids Can Press Ltd., (c)2010. - (Life in the wild)
ISBN 9789462345683
PPN 408822899
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Moed ; Elanden ; Onbewoonde eilanden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

In het wilde woud
Boek

In het wilde woud (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Nicholas Oldland