Het verhaal van de wortelkindertjes
Boek

Het verhaal van de wortelkindertjes (2016)/ Sybille von Olfers, vertaling [uit het Duits]: Ineke Verschuren

De wortelkindertjes leven 's winters onder de grond, maar komen in de lente boven de aarde om daarna de zomer te vieren. Prentenboek met sfeervolle, nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrije bewerking naar de oorspronkelijke Duitse versie op rijm 'Etwas von den Wurzelkindern' van rond 1910. De Wortelkindertjes komen in de lente tevoorschijn, vieren feest in de zomer en keren in de herfst terug onder de aarde. Alleen de thema's van de vrolijk gekleurde paginagrote platen zijn identiek aan die in de uitgave met illustraties van Freddie Langeler 'De wortelkindertjes' (2001)*. Ze zijn echter minder statisch, heel knus, warm en vriendelijk. Alle kinderen hebben dezelfde gezichtjes. De crèmekleurige tekstpagina's vertellen van onder de grond, de groene van boven de grond. De versjes zijn volledig herschreven in prozavorm, in de verleden tijd. Vergeleken met de genoemde uitgave van Langeler zijn de dialogen en met name moeders uitspraken veel minder vriendelijk. Een verzorgde bewerking voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789062382163

Titel Het verhaal van de wortelkindertjes
Auteur Sibylle von Olfers
Secundaire auteur Ineke Verschuren
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, 2016
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Voornaam van auteur op titelblad is foutief vermeldt het moet abusievelijk Sibylle zijn - 1e druk Nederlandse uitgave: 1984 - Vertaling van: Etwas von den Wurzelkindern. - Esslingen : Schreiber, 1906
ISBN 9789062382163
PPN 409086363
Thematrefwoord seizoenen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seizoenen