Dierenatlas
Boek

Dierenatlas ([2017])/ Virginie Aladjidi, Emmanuelle Tchoukriel, Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Anja De Lombaert

Welke dieren vliegen in Afrika of zwemmen op Antarctica? Maak kennis met 250 dieren over de hele wereld, op het land, in de lucht en in het water. Met levensechte kleurentekeningen. Vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Welke dieren vliegen in Afrika? Wat zwemt er op Antarctica? En welke landdieren vind je in Zuid-Azië? Deze vrij grote dierenatlas neemt de lezer mee naar negen gebieden op aarde en laat zien wat daar op het land, in de lucht en in het water leeft. Het boek begint met een beschrijving van verschillende habitats, waaronder loofbossen, taiga, bergen en woestijnen. Daarna volgen per gebied telkens drie kaarten (land, lucht, water) met een aantal dieren erin getekend, gevolgd door een spread met korte infoblokjes over elk dier. Daarbij worden leuke details belicht, zoals de loopsnelheid van een nijlkrokodil: 17 km per uur. De gedetailleerde illustraties van de dieren op een achtergrond van verschillende pastelkleuren met een klein patroontje doen levensecht aan. In totaal komen 250 dieren aan bod. Het idee van een dierenatlas is origineel, maar heeft z'n beperkingen. Want per gebied wordt maar een klein aantal dieren beschreven. De keuze lijkt daarbij vrij arbitrair. Bij de luchtdieren in Europa staan bijvoorbeeld wel de pimpelmees, merel en kuifkoekoek, maar niet het roodborstje of de koolmees. Maar voor een eerste kennismaking met dieren in verschillende gebieden is het een mooi uitgevoerd boek. Met register. Vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463076883 | 105 pagina's

Titel Dierenatlas
Auteur Virginie Aladjidi
Secundaire auteur Emmanuelle Tchoukriel ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Biloan Junior, [2017]
Overige gegevens 105 pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Colofon vermeldt: originele tekst: Virginie Aladjidi en illustraties: Emmanuelle Tchoukriel - Met register - Vertaling van: Atlas des animaux. - Paris : Albin Michel Jeunesse, (c)2013
ISBN 9789463076883
PPN 408549513
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Atlassen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Atlassen