Ik ben Bir en ik ga logeren
Boek

Ik ben Bir en ik ga logeren (2016)/ Niki Peeters, fotografie: Marlous Kuik ; vormgeving en illustraties: Jeannette Ensing

Stapsgewijze uitleg voor het haken van knuffels, zoals het beertje Bir, met daarbij een verhaal waarin de knuffels figureren. Met kleurenfoto's en getekende illustraties. Voor (groot)ouders van kinderen vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel worden de gebruikte steken en technieken beschreven, verduidelijkt met stap-voor-stap-tekeningetjes. Daarna volgt een uitgebreid verhaal voor peuters/kleuters over het beertje Bir dat allemaal dingen meemaakt uit hun belevingswereld, zoals iets durven, douchen, aankleden en uit logeren gaan. In de tekst wordt herhaaldelijk opgesomd welke spullen meegaan, iets wat peuters en kleuters heerlijk vinden omdat ze het dan ook (mee) kunnen opzeggen. Bir, zijn kleding en spulletjes, zijn vriendje Aap-ie en zijn 'familielid' Grote Bir zijn allemaal gehaakt te zien op kleurenfoto's tegen een met grijze lijnen ingetekende achtergrond. Deze manier van afbeelden ziet er leuk en speels uit. Een minpuntje is wel, dat de gehaakte figuren door de bindwijze soms enigszins wegvallen. De duidelijke haakbeschrijvingen met schema's, aanwijzingen en kleurenfoto's van de eindresultaten vormen het derde deel van het boek. En het is dan natuurlijk superleuk als je kind het verhaal kan naspelen met de door jou gehaakte beesten! Voor opvoeders met kinderen van ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491840081 | 96 pagina's

Titel Ik ben Bir en ik ga logeren
Uniforme titel Ik ben Bir
Auteur Niki Peeters
Secundaire auteur Marlous Kuik ; Jeannette Ensing
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Tynaarlo] : Scheepjes, 2016
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789491840081
PPN 407548866
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Knuffels; Haakpatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken