The midnight star
Boek

The midnight star a young elites novel (2016)/ Marie Lu

De magische gaven van Adelina en de andere Young Elites gaan tegen hen werken. Ze moeten samenwerken met de vijandige Daggers om de wereld te redden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Adelina (ik-figuur) is koningin van Kenettra en regeert met strenge hand. Haar zucht naar macht resulteert in landveroveringen en een strakke overheersing. Eens achtervolgd en bespot als 'malfetto' opent Adelina nu zelf de jacht op degenen die haar vroeger opjaagden. Maar er is iets mis met de superkrachten van de Young Elites. Adelina verliest langzamerhand de controle over haar gave en de stemmen worden luidruchtiger, de wonden van de gevangen hoofdinquisiteur Teren sluiten niet meer vanzelf en Sergio heeft eeuwig dorst. De wereld is uit balans en kan alleen worden gered als Adelina en de Daggers samenwerken. Boeiend geschreven, sterk slotdeel van de trilogie 'The Young Elites'*, waarin het ontstaan van de bloedkoorts en de daaruit voortkomende magische krachten duidelijk wordt. Het verhaal blijft tot het einde toe spannend met Adelina's wraakzucht en oorlogszuchtige aard, onbetrouwbare soldaten en de confrontatie met de goden in de onderwereld. Naast wantrouwen, onderhuidse spanning, gevaar en geweld is er echter ook ruimte voor romantiek en onverwachte onzelfzuchtigheid. Van de auteur van de 'Legend'-serie. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9780141361949 | 315 pagina's

Titel The midnight star : a young elites novel
Auteur Marie Lu
Secundaire auteur Russell R. Charpentier
Type materiaal Boek
Uitgave UK : Penguin Books, 2016
Overige gegevens 315 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: map illustration Russell R. Charpentier - Oorspronkelijke uitgave: New York : G.P. Putnam's Sons, 2016 - Vervolg op: The Rose Society
ISBN 9780141361949
PPN 408752270
Genre science-fiction
Thematrefwoord Paranormale verschijnselen
Taal Engels