Wolf Hall
DVD

Wolf Hall ([2017])/ directed by Peter Kosminsky

De zoon van een smid, Thomas Cromwell (1485-1540), weet zich op te werken tot staatsman en de belangrijkste adviseur van de Engelse koning Hendrik VIII.

Aanwezigheid

Recensie

Zesdelige miniserie van de BBC, gebaseerd op twee romans van Hilary Mantel: Wolf Hall en Bring up the bodies (vertaald als: Het boek Henry), beide bekroond met de Man Booker Prize. Dit kostuumdrama vertelt het verhaal van Thomas Cromwell (1485-1540), de zoon van een smid, die zich op weet te werken tot staatsman en de belangrijkste adviseur van de Engelse koning Hendrik VIII. Hij krijgt te maken met persoonlijke tragedies, politieke intriges, de opeenvolgende vrouwen van de koning - Catharina van Aragon, Anna Boleyn en Jane Semour - en sociale onrust. In de hoofdrol Mark Rylance (Intimacy; Angels & insects) en verder onder meer Damien Lewis als Hendrik VIII en Claire Foy als Anna Boleyn. Brian Lowry (variety.com) prijst de uitstekende cast, verzorgde vormgeving en boeiende ontwikkelingen en concludeert: 'unlike the oft-wedded Henry, the marriage "Masterpiece" and British costume dramas remains one of those enduring matches made in TV heaven.' Genomineerd voor acht Primetime Emmy Awards en vier Critics Choice Television Awards.

Specificaties

Engels | 8711983965843

Titel Wolf Hall
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Peter Kosminsky ; Mark Rylance ; Damien Lewis ; Claire Foy ; Hilary Mantel
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2017]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Mark Rylance, Damien Lewis, Claire Foy. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de romans van Hilary Mantel - Videoversie van de miniserie: Groot-Brittannië : Company Pictures, 2015
ISBN 8711983965843
PPN 409262242
Genre historische roman
Thematrefwoord Cromwell, Thomas (Earl of Essex) ; Henry VIII (koning van Engeland) ; Engeland; 16e eeuw
Taal Engels
Onderwerp algemeen Engeland; 16e eeuw

Relaties/Serie

The costume collection
DVD

The costume collection (2013-)

vol.
Uitgeleend