Storm
DVD

Storm letters van vuur ([2017])/ regie Dennis Bots

Antwerpen, 1521. Storm (12) is de zoon en leerling van een drukker. Als zijn vader een verboden manuscript van de ketterse Maarten Luther laat drukken, wordt hij betrapt en gearresteerd. Storm moet vluchten, maar waarheen? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Familiefilm van Dennis Bots (Code M; Oorlogsgeheimen) met Yorick van Wageningen, Angela Schijf en musicalacteur Davy Gomez in zijn eerste filmrol. Het verhaal speelt in Antwerpen in 1521. De 12-jarige Storm is de zoon en leerling van drukker Klaas Voeten. Hij ontdekt dat zijn vader een verboden manuscript van de ketterse Maarten Luther wil gaan drukken. Tijdens het drukken worden ze betrapt en wordt Klaas gearresteerd. Storm ziet kans om te vluchten en neemt het originele zetsel mee. Nu wordt hij zelf bedreigd door de inquisitie. Hij krijgt hulp van het weesmeisje Marieke, dat in het gangenstelsel van de stad woont. Lukt het hen Storm's vader van de doodstraf te redden? De film is gemaakt ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van de Reformatie. De recensenten geven 2-3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 19-1-'17): '(...) Het acteerwerk wisselt (...) De (digitale) hercreatie van 16de-eeuws Antwerpen blijkt dan het grootste pluspunt van Storm (...)'. Eric le Duc (Telegraaf 19-1-'17) vindt de film door de complexe materie soms wat uitleggerig en stroperig, maar schrijft ook: 'meeslepende jeugdfilm over vrijheid van meningsuiting, vriendschap en verraad (...) een spannende, educatieve en actuele film (...)'. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372004326

Titel Storm : letters van vuur
Uniforme titel Storm: letters van vuur
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dennis Bots ; Davy Gomez ; Yorick van Wageningen
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Davy Gomez, Yorick van Wageningen, Laura Verlinden, Juna de Leeuw. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2017
ISBN 8719372004326
PPN 409054682
Genre historische roman
Thematrefwoord België; 16e eeuw ; Verzet ; Geloofsvervolging ; Geschiedeniscanon
Taal Nederlands