Overal opa's en oma's
Boek

Overal opa's en oma's twintig gedichten en verhalen ([2016])/ Liliana Erasmus & Jeroen Hoogerwerf, met illustraties van Mariëlla van de Beek

Zo'n twintig verhalen en twee gedichten over opa's en oma's, waarvan sommige een Caraibisch tintje hebben. Met ook paginagrote expressieve kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Recensie

Bonte verzameling van negentien verhalen en twee gedichten die met elkaar gemeen hebben dat opa's en oma's of oudere mensen in het algemeen er een rol in spelen. De teksten zijn afwisselend geschreven door Liliana Erasmus en Jeroen Hoogerwerf. De eerst genoemde auteur is geboren op Aruba. Haar verhalen ademen vaak de warme, ontspannen sfeer van de Caraïben: duiken en speervissen, onder een tamarindeboom zitten, een vertelling met de spin Anansi in de hoofdrol. Nu eens hebben de auteurs zich laten inspireren door (eigen) herinneringen, dan weer door sprookjes, legenden en volksverhalen uit verschillende culturen. De meeste verhalen beslaan zo'n twee bladzijden. Vrij veel tekst met witregels tussen de alinea's. Het zijn brave, veelal wat moralistische verhalen, die vooral geschikt zijn om voor te lezen. Mariëlla van de Beek maakte bij elk verhaal een (meestal) paginagrote expressieve tekening op soms een felgekleurde achtergrond. Fragmenten daarvan sieren de schutbladen voor- en achterin het boek. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491740435 | 48 pagina's

Titel Overal opa's en oma's : twintig gedichten en verhalen
Auteur Liliana Erasmus
Secundaire auteur Jeroen Hoogerwerf ; Mariëlla van de Beek
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, [2016]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
ISBN 9789491740435
PPN 405374976
Rubriekscode 308.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grootouders; Verhalen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Grootouders