Anansi 2.0
Boek

Anansi 2.0 tien nieuwe verhalen ([2017])/ bewerkt door meesterverteller Paul Middellijn, Peter Sanches (coördinatie) ; illustraties Steve Ammersingh

Bundeling van tien moderne Anansiverhalen gesitueerd in het huidige Suriname, over jongemannen die opvallen door slimheid en ondernemingszin.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van tien Anansiverhalen die spelen in het hedendaagse Suriname, geschreven door cursisten van een schrijftraining van de Schrijversvakschool Paramaribo en bewerkt door de Surinaamse voordrachtskunstenaar en schrijver Paul Middellijn. De hoofdpersonen (allen Anansi geheten) zijn - op één na - mannen van rond de twintig of ouder. Ze vallen op door slimheid en ondernemingszin. De teksten bevatten veel woorden en uitdrukkingen in het Sranan, deels verklaard in de woordenlijst achter in het boek. Ook zijn er woorden die met name bij mensen met een Surinaamse afkomst bekend zullen zijn (bijvoorbeeld 'kostgrondje'). De interpunctie is slordig, de schrijfwijze niet foutloos en ook taalfouten komen voor. Kenners geven aan dat de Sranantermen een inconsequente schrijfwijze kennen. De verhalen zijn voorzien van cartooneske illustraties in zwart-wit. Met een inleiding over de herkomst van de Anansiverhalen en hun belang binnen de Caribische cultuur. Omdat de auteurs het niet eens zijn met de bewerking komt er een nieuwe uitgave (E-book) met de originele verhalen.

Specificaties

Nederlands | 9789460224379 | 112 pagina's

Titel Anansi 2.0 : tien nieuwe verhalen
Secundaire auteur Paul Middellijn ; Peter Sanches ; Steve Ammersingh
Type materiaal Boek
Uitgave Volendam : LM Publishers, [2017]
Overige gegevens 112 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Met woordenlijst gerangschikt per verhaal
ISBN 9789460224379
PPN 411110551
Rubriekscode Surinaamse talen 865
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nanzi-verhalen
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Anansi