De vuurproef
Boek

De vuurproef ([2017])/ Megan Shepherd, uit het Engels vertaald door Ineke van Bronswijk

Cora (16) en haar vrienden zijn dwangarbeiders op Armstrong. Cora blijft oefenen voor de Vuurproef, maar wie kan ze vertrouwen? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Cora en haar vrienden zijn gevlucht naar Amstrong, een planeet die de hemel op aarde zou zijn, maar het tegendeel is. Ze moeten als dwangarbeiders aan de slag. Cora blijft oefenen om deel te nemen aan de Vuurproef en zint op een ontsnapping. Tussen de dwangarbeiders zit een chimpansee, Willa. Zij is door de Axion genetisch gemodificeerd en heeft aan de Vuurproef meegedaan, maar niet gewonnen. De Axion is een van de intelligente soorten en deze soort gaat tot het uiterste om zijn positie te verstevigen. Dat betekent dat de soort hoe dan ook wil voorkomen dat Cora zal slagen voor de vuurproef. In dit derde deel van de serie* komen alle verhaallijnen bij elkaar en blijken de ervaringen die Cora en haar vrienden op aarde hebben opgedaan van cruciaal belang. Door de Axion is niemand te vertrouwen. Cora moet in de Vuurproef twaalf opdrachten doen. Deze zijn spannend en door de perspectiefwisselingen eindigen hoofdstukken regelmatig met een cliffhanger. Het slot is bevredigend en niet mierzoet. Lezers die de vorige delen hebben gelezen, zullen veel plezier beleven aan dit slotdeel. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000321537 | 317 pagina's

Titel De vuurproef
Auteur Megan Shepherd
Secundaire auteur Ineke van Bronswijk
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Best of YA | Van Goor, [2017]
Overige gegevens 317 pagina's - 23 cm
Annotatie Op rug: 3 - Vertaling van: The gauntlet. - New York : HarperCollins, (c)2017 - Vervolg op: The cage + en: De jacht
ISBN 9789000321537
PPN 409150894
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Buitenaardse wezens ; Paranormale verschijnselen
Taal Nederlands