Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De boze wolf lust geen konijntjes
Boek

De boze wolf lust geen konijntjes ([2017])/ Christine Naumann-Villemin & Annick Masson

Een wolf protesteert bij een kinderboekenschrijfster. Hij wil geen slechterik meer zijn in haar verhalen, maar een vriendelijke wolf. Dan moet hij voortaan wel de konijntjes met rust laten. Dat lijkt te lukken. Maar wat als hij honger krijgt? Prentenboek met humoristische, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een avond klopt een boze wolf aan bij een kinderboekenschrijfster. Samen met enkele andere slechteriken uit haar prentenboeken wil hij voortaan leuk bevonden worden. De schrijfster doet de volgende dag ontspannende oefeningen met de wolf, luistert met hem naar muziek, doet yoga en laat zelfs als test konijntjes vrolijk voor hem rondhuppelen. De metamorfose lijkt geslaagd, maar de lieve wolf heeft honger... De vrolijke, naïeve schrijfster doet haar uiterste best, maar een boze wolf blijft zijn ware aard houden. Het ondeugende verhaal heeft een verrassende, confronterende climax die dankzij de vrolijke tekeningen toch goed verteerbaar is. De toon blijft luchtig en de vele illustraties in zachte tinten geven zwierig en speels de situaties weer. De tekst, met veel dialogen laat zich vlot voorlezen. Een verrassend prentenboek over verhalen verzinnen en stereotypering van personages. Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044830491

Titel De boze wolf lust geen konijntjes
Auteur Christine Naumann-Villemin
Secundaire auteur Annick Masson
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Christine Naumann-Villemin (tekst) ; Annick Masson (illustraties) - Vertaling van: Comment être aimé quand on est un grand méchant loup?. - Namen : Éditions Mijade, (c)2017
ISBN 9789044830491
PPN 410808946
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Schrijvers
Taal Nederlands