Mijn balkontuin
Boek

Mijn balkontuin vier seizoenen oogsten van een paar vierkante meter ([2017])/ Stella Faber, fotografie Stella Faber en Josephina Lambregts

Geillustreerde richtlijnen voor beginners voor het biologisch telen van groenten, fruit, kruiden en bloemen in bakken op het balkon of terras.

Recensie

Duidelijk gedrukte uitgave van een Amsterdamse met een balkon van 1,5 bij 3 meter die normaliter artikelen in tuintijdschriften publiceert over het biologisch telen van groenten, fruit, kruiden en bloemen in bakken op het balkon. Hiermee deelt zij de voldoening van het zelf telen van wat eigen voedsel en het intenser ervaren van de natuur. In een heel toegankelijke schrijfstijl geeft zij eerst algemene richtlijnen voor de keuze van planten, bakken en potgrond en daarna vrij uitgebreide instructies voor alle onderdelen van het telen vanaf het zaaien tot het oogsten. Die worden afgewisseld met enkele eenvoudige recepten en dagboekaantekeningen van de werkzaamheden op het balkon. Tot slot vermeldt de schrijfster specifieke teeltgegevens per categorie planten, waarvan veel rassen alleen maar in Engeland besteld kunnen worden. Ook verschaft zij een lijst van benodigdheden en een lijstje met nuttige websites. Alle kleurenfoto's in het boek zijn flets afgedrukt. Geschikt voor kleinbehuisden die graag bezig zijn met planten op hun balkon of terras. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789050116091 | 168 pagina's

Titel Mijn balkontuin : vier seizoenen oogsten van een paar vierkante meter
Auteur Stella Faber
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 168 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789050116091
PPN 407722750
Rubriekscode 638.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Balkontuinen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinen