De liefde dus
Boek

De liefde dus (maart 2017)/ Joke J. Hermsen

De met een saaie aristocraat getrouwde 18e-eeuwse schrijfster Belle van Zuylen voelt zich erg aangetrokken tot een veel jongere man.

Aanwezigheid

Recensie

In een boeiende, knap gecomponeerde roman weet schrijfster en filosofe Joke Hermsen (1961) een verrassend licht te werpen op een tot nu toe duister gebleven jaar uit het leven van de achttiende-eeuwse schrijfster Isabelle Tuyll van Serooskerken, meer bekend als Belle van Zuylen. Getrouwd met een veel oudere, wat saaie, adellijke man, Charles de Charrière, vat zij een vurige liefde op voor een veel jongere man. Het vuur is wederzijds, maar hij is echter verloofd en aanvankelijk kan hij op bevel van zijn vader die verloving niet opgeven. Stukken dagboek, brieven, verslagen van een boottocht naar Amerika wisselen elkaar af. Bijzonder goed heeft de schrijfster de (Nederlandse) taal en sfeer van de vooravond van de Franse Revolutie tot uitdrukking weten te brengen. De roman, die voor een groot gedeelte berust op achterhaalbare bronnen, is bijzonder interessant voor in historie en/of feminisme geïnteresseerden.

Specificaties

Nederlands | 9789041712387 | 336 pagina's

Titel De liefde dus
Auteur Joke J. Hermsen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, maart 2017
Overige gegevens 336 pagina's - 19 cm
Annotatie Een uitgave in samenwerking met Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam - Oorspronkelijke druk: Amsterdam : De Arbeiderspers, 2008 - Met literatuuropgave
ISBN 9789041712387
PPN 409228478
Genre historische roman - biografie
Thematrefwoord Zuylen, Belle van
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1227
Uitgeleend