10 minuten Spaans per dag
Boek

10 minuten Spaans per dag (2016)/ door María Jesús Pérez Bazán en Martha Walter Perera, Nederlandse bewerking [naar het Duits] Yonina Pullens (redactie Intertaal) ; redactie Emma van Kampen (redactie Intertaal)

Oefenstof om de kennis van het Spaans op niveau A1-A2 op te frissen.

Recensie

Dit boekje biedt oefenstof met becommentarieerde oplossingen om de kennis van het Spaans op niveau A1-A2 op te frissen. De 71 thema's betreffen grammatica (24 oefeningen), woordenschat (18), land en volk (11) en conversatie (18; situatiegebonden woorden en zinnen bij thema's als: inkopen doen, dokters- en horecabezoek). Voornamelijk de grammaticale en woordenschatkennis worden opgefrist. Bij de toelichtingen blijven belangrijke Latijns-Amerikaanse varianten vaak onbesproken en de informatie over 'land en volk' is toegespitst op Spanje. Vrijwel elk thema is in tien minuten door te nemen. Achterin staat een woordenlijst Spaans-Nederlands. Aantrekkelijke uitgave. Sommige grammaticale onderwerpen zijn onvoldoende belicht. Er zijn geen lees-, luister- en spreekvaardigheidsoefeningen en er wordt geen gebruikgemaakt van internetmogelijkheden. De thema's zijn relevant, maar hapsnap gekozen. Wie zijn Spaans systematischer wil opfrissen, heeft meer aan een lesmethode (geleidelijke opbouw; met meestal een grammaticaal overzicht en woordenlijsten S-N en N-S). Als extraatje een leuk boekje. In dezelfde serie ook deeltjes voor Engels, Frans en Italiaans*.

Specificaties

Nederlands | 9789054513841 | 160 pagina's

Titel 10 minuten Spaans per dag
Auteur María Jesús Pérez Bazán
Secundaire auteur Martha Walter Perera ; Yonina Pullens ; Emma van Kampen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Almere : Intertaal, 2016
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Europees referentiekader A1-A2 - Licentie-uitgave van: Spanisch für Zwischendurch. - Stuttgart : PONS GmbH, (c) 2016
ISBN 9789054513841
PPN 408773936
Rubriekscode Spaans 837.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spaanse taal; Cursussen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Spaanse taal