Maude
Boek

Maude ([2016])/ Catherine Girard-Audet, illustraties en kaftontwerp: Veronic Ly ; vertaling [uit het Frans]: Iris de Haan

Maude (13, ik-figuur) vertelt alles wat ze meemaakt met vriendinnen, vriendjes en haar ouders in haar dagboek en online gesprekken. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na een pauze van vier jaar schrijft de dertienjarige Maude weer in haar dagboek. Ze woont in Montreal, afwisselend bij haar moeder en vader, met zijn onuitstaanbare vriendin. Haar leven draait om perikelen met haar vriendinnen, vriendjes, feestjes, afspraken met een modellenbureau en school. Hiervan doet ze verslag in haar dagboek, diverse mails en een groot aantal online gesprekken. Deze zijn in verschillende lettertypes afgedrukt. Het verhaal is oppervlakkig; de personen clichéfiguren. De hoofdpersoon komt als een zeer egoïstische figuur naar voren, al is het volgens de schrijfster (1981) slechts een gevoelig meisje dat wat extreem reageert. Door het vlotte, moderne taalgebruik, de korte zinnen en de ruime bladspiegel leest het boek makkelijk. Achterin een woordenlijst met informatie over Canada. Zelfstandig te lezen vijfde deel uit de serie 'Het lastige leven van Léa Olivier'*. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9782875803023 | 417 pagina's

Titel Maude
Auteur Catherine Girard-Audet
Secundaire auteur Veronic Ly ; Iris De Haan
Type materiaal Boek
Uitgave Loverval : Kennes Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 417 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Montagnes russes. - Montréal : Les éditions Les Malins, (c)2014. - (La vie compliquée de Léa Olivier)
ISBN 9782875803023
PPN 409170992
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het lastige leven van Léa Olivier
Boek

Het lastige leven van Léa Olivier (2013-...)

vol. 5
Uitgeleend
Catherine Girard-Audet