De prooi van de adelaar
Boek

De prooi van de adelaar ([2017])/ Simon Scarrow, vertaald [uit het Engels] door Miebeth van Horn en René van Veen ; kaarten Erik Eshuis

De lotgevallen van twee centurions in het Romeinse leger in het jaar 44 voor Chr. die moeten zien te overleven in een strijd van man tot man, niet alleen met de opstandige Britten, maar ook met de machinaties en persoonlijke ambities van diverse bevelhebbers van het Tweede Legioen.

Recensie

Simon Scarrow (1962) is historicus en begenadigd verteller. Hij is thuis in de geschiedenis van Brittannië ten tijde van de Romeinse bezetting. In een soepele stijl beschrijft hij de lotgevallen van twee (fictieve) centurions in het Romeinse leger in het jaar 44 voor Chr. Ze moeten zien te overleven in een strijd van man tot man, niet alleen met de opstandige Britten onder leiding van hun onverzettelijke leider Caratacus, maar ook met de machinaties en persoonlijke ambities van diverse bevelhebbers van het Tweede Legioen. We komen historische figuren als Plautius en Vespasianus tegen en worden getrakteerd op een ooggetuige verslag van een tweetal bloedige veldslagen. Het boek leest als een trein met dank aan een prima vertaling. Twee summiere kaartjes en een korte inleiding over hoe een Romeins legioen in elkaar steekt helpen mee aan een beter begrip van het verhaal. Een lijstje met de huidige namen van plaatsen en rivieren die nu enkel in het Latijn worden aangeduid was aan te bevelen geweest. Vijfde boek in een reeks.

Specificaties

Nederlands | 9789021405476 | 468 pagina's

Titel De prooi van de adelaar
Auteur Simon Scarrow
Secundaire auteur René van Veen ; Erik Eshuis ; Miebeth van Horn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Q, [2017]
Overige gegevens 468 pagina's - kaarten - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The eagle's prey. - Headline Publishing Group, (c)2004
ISBN 9789021405476
PPN 407949410
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Rijk
Taal Nederlands