Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het wonderlijke insectenboek
Boek

Het wonderlijke insectenboek over plaagmieren, bombardeerkevers, glimwormen en eindeloos veel meer ([2017])/ met nette letters van Bart Rossel, voorzien van fraaie, naar het leven getekende platen van Medy Oberendorff ; zo duidelijk mogelijk geschikt door Dooreman

Hoe komt de bombardeerkever aan zijn naam? En waarom gloeit de glimworm? Ontdek de boeiende wereld van de sterkste, nuttigste en lastigste insecten. Grote uitgave met levensechte kleurenillustraties van insecten. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit supergrote boek (38 cm) zijn de oer- en moderne soorten van de 'best georganiseerde beestjes ter wereld' als inleiding weergegeven in een stamboom met schematische tekeningen, met aandacht voor vorm, bouw en levenscyclus. Er volgen zes hoofdstukken van gemiddeld acht pagina's, gescheiden door een schutblad: verdediging (met portret van een bombardeerkever), mieren, roofinsecten, voortplanting, soorten leefomgeving (waterinsecten en portret van een mestkever) en 'lastige vrienden' (o.a. luis). Belangrijke woorden zijn uitgelicht (extra grote, variabele letter en vet). Duidelijke uitleg van basale feiten ('klieren zijn zakjes met vocht') en een beeldende, humorvolle stijl (bv. 'als het donker is beginnen de (glimworm)wijfjes aan de romantiek'; 'de mier is een topdier'). Alleen de tekst over aaseters is verwarrend. De levensechte, vaak paginagrote, realistische kleurenprenten trekken je de insectenwereld in. Dit verzorgde boek onderscheidt zich door het formaat, de lenige taal(vondsten), de sterke (ware) verhalen en de mooie illustraties. Met als sluitstuk het plasticetende insect van de toekomst. Ook geschikt om uit voor te lezen, thuis en op school. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401441261 | 92 pagina's

Titel Het wonderlijke insectenboek : over plaagmieren, bombardeerkevers, glimwormen en eindeloos veel meer
Uniforme titel Het wonderlijke insecten boek
Auteur Bart Rossel
Secundaire auteur Medy Oberendorff ; Dooreman"
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Uitgeverij Lannoo, [2017]
Overige gegevens 92 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789401441261
PPN 410869724
Rubriekscode 597.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Insecten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Insecten