51 dingen om te maken met eierdozen
Boek

51 dingen om te maken met eierdozen ([2017])/ Fiona Hayes, foto's: Michael Wicks ; illustraties: Tom Connell ; vertaling [uit het Engels]: Janke Greving ; redactie en productie: Vitataal

Knutsel met eierdozen een robot, bloemenkrans of draak. Uitleg, stap voor stap met kleurenillustraties, van 51 knutsels. Met kleurenfoto's van de knutsels. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Eierdozen zijn knutselmaterialen die altijd wel beschikbaar zijn en niets kosten. Je kunt er verrassend leuk speelgoed mee maken, blijkt uit dit boek. De makers hebben maar liefst 51 voorbeelden bijeengebracht in dit knutselboek voor kinderen en ook hun leerkrachten. De meeste zijn eenvoudig te maken en met een kwast verf wordt het resultaat ook erg fraai. De projecten variëren van een simpele maar ontzettend grappige paas-eierdoos met kippen tot een robot die wat meer vaardigheid en geduld vraagt. Het enige dat voor (jongere) kinderen lastig kan zijn, is het knippen van het stugge karton van de eierdozen. Bij elk project wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het maakt. Elke stap is voorzien van een duidelijke getekende kleurenillustratie, waardoor de instructies eigenlijk ook zonder tekst te volgen zijn. Verrassend zijn de eenvoudig te maken visjes, torretjes en feestneuzen, maar ook de vrachtwagen, de draak en de bloemenslingers zijn projecten waarbij kinderen niet alleen plezier zullen beleven aan het maken, maar ook aan het spelen met het resultaat. In dezelfde opzet verscheen '51 dingen om te maken met toiletrollen'*. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461888662 | 79 pagina's

Titel 51 dingen om te maken met eierdozen
Uniforme titel Eenenvijftig dingen om te maken met eierdozen
Auteur Fiona Hayes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Michael Wicks ; Tom Connell ; Janke Greving
Type materiaal Boek
Uitgave Ede : De Lantaarn, [2017]
Overige gegevens 79 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: 51 things to make with egg boxes. - London : QED Publishing, 2016
ISBN 9789461888662
PPN 408050047
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eierdozen; Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Eierdozen