Gamba
DVD

Gamba ([2017])/ regie Kawamura Tomohiro, Komori Yoshihiro

De familie van het muisje Chuta wordt bedreigd door een bende wezels. Gamba en zijn vrienden helpen hem. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Japans-Amerikaanse animatiefilm, gebaseerd op een Japans kinderboek (1972). Muis Gamba en zijn vriend vervelen zich een beetje in de stad en trekken naar zee, op zoek naar avontuur. Onderweg komen ze Chuta tegen, een jong muisje dat vertelt dat zijn famile bedreigd wordt door een bende wezels die op zijn eiland wonen. Het lukt Gamba om een paar dappere muizen te vinden die Chuta willen helpen. Na een gevaarlijke reis komen ze aan op het eiland, waar het pas echt spannend wordt. Wezelleider Noroi is angstaanjagend en zijn bende helpers kent geen medelijden, maar er wonen ook dappere muizen en vogels die hen helpen. Renee Schonfeld (commonsensemedia.org) vindt het verhaal voor de kleintjes te lang en te gewelddadig. Zij geeft 3 sterren voor een duidelijk verhaal over goed tegen kwaad met aantrekkelijke, vaak grappige personages, veel actie, onderhoudend, mooi gemaakt en met de nadruk op samenwerken en de zwakken helpen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983965638

Titel Gamba
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kawamura" Tomohiro ; Komori" ; Saitô"
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Gebaseerd op een kinderboek van Atsuo Saitô - Videoversie van de animatiefilm: Japan 2015
ISBN 8711983965638
PPN 409736945
Genre avonturenroman
Taal Nederlands