Moord op de tramhalte
Grote Letter Boek

Moord op de tramhalte ([2017])/ Joop van Riessen

Als in Amsterdam een journaliste wordt vermoord, leidt het onderzoek van Anne Kramer en haar team naar gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Aanwezigheid

Recensie

Als op een tramhalte in de drukke Amsterdamse Leidsestraat een journaliste wordt doodgeschoten, staat het rechercheteam onder leiding van Anne Kramer lange tijd voor een raadsel. De journaliste had zojuist haar nieuwe boek gesigneerd bij Scheltema, over de geschiedenis van het huis Patna in Bloemendaal dat tijdens de oorlog talloze onderduikers had verborgen totdat deze door verraad werden weggevoerd. Terwijl de recherche onderzoek blijft doen, ontrafelt zich tegelijkertijd het oorlogsverleden van de familie van Raalte, de eigenaren van Patna. Als de zus van de journaliste ontvoerd wordt, komt de zaak in een stroomversnelling. Dit is het achtste deel in de 'Anne Kramer-reeks' en ook deze staat weer borg voor een gedegen opgebouwd verhaal. Toch is dit een onevenwichtige aflevering. Centraal staan eigenlijk niet Anne Kramer en haar team, maar de gebeurtenissen tijdens de oorlog. Daardoor hangen Anne's persoonlijke beslommeringen, haar vriendschap met Gijs, de verhouding met haar kinderen en haar nieuwe liefde er maar een beetje bij. Maar toch een heel lezenswaardig boek.

Specificaties

Nederlands | 9789036432276 | 384 pagina's

Titel Moord op de tramhalte
Auteur Joop van Riessen
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2017]
Overige gegevens 384 pagina's - foto - 213 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: [Amsterdam] : De Kring, (c)2016. - (Een Anne Kramer-thriller ; 8) - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789036432276
PPN 409615846
Genre detectiveroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Anne Kramer-reeks
Grote Letter Boek

Anne Kramer-reeks (2015-...)

vol. 8
Uitgeleend
Joop van Riessen
Grote letter bibliotheek. Alpha
Boek

Grote letter bibliotheek. Alpha (1993-...)

vol. 3227
Uitgeleend