Gek
Boek

Gek ([2015])/ Gregg Hurwitz tekst, Etham van Sciver & Szymon Kudranski tekeningen ; Hans Pols vertaling [uit het Engels] ; Hi-Fi & John Kalisz kleur

Ballonstrips.

Aanwezigheid

Recensie

Er zijn in de loop van de tijd al veel Batman-strips verschenen. Dit is een nieuwe loot aan de stam, opgezet door de veelbelovende Canadese stripmaker David Finch. Het album is een bundeling van zeven korte verhalen uit de serie 'Batman, the dark knight' (oorspronkelijk in de Verenigde Staten verschenen van maart t/m augustus 2013). In dit derde deel krijgt Batman te maken met alweer een andere tegenstander: Jervis Tetch, beter bekend als de Mad Hatter, een crimineel die het niet zozeer moet hebben van kracht maar van psychologische manipulatie. Als eigenaar van 'Krazy Hats' verkoopt hij duizenden hoeden, maar wat niemand weet, is dat er in elke hoed een chip is ingebouwd waardoor hij de dragers in zijn macht kan krijgen. En dat allemaal om af te rekenen met een jeugdtrauma. Hardcover, full colour. De auteurs verschillen per deel, wat soms voor aanzienlijke visuele stijlbreuken zorgt. Dit deel is getekend door Ethan van Sciver en Szymon Kudranski, op scenario van Gregg Hurwitz. Spannende superheldenstrip voor de liefhebbers, goed voor een flinke lezerskring. Vervolg op 'Cyclus van angst' (2015)*.

Specificaties

Nederlands | 9788869711152

Titel Gek
Auteur Ethan van Sciver
Instelling /Hi-Fi colour design
Secundaire auteur Szymon Kudranski ; Gregg Hurwitz ; Hans Pols ; Bob Kane
Type materiaal Boek
Uitgave [Haarlem] : Lion, [2015]
Overige gegevens 176 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Batman bedacht door Bob Kane - Oorspronkelijke Amerikaanse uitgave: DC Comics, (c)2013. - (Batman the dark knight ; 16-21) (Batman the dark knight annual ; 1)
ISBN 9788869711152
PPN 408979062
Genre stripverhaal - science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Batman, the dark knight
Boek

Batman, the dark knight (2015-...)

vol. bk. 3
Uitgeleend