I [love] music
Boek

I [love] music (2017)/ Nico De Braeckeleer, redactie NL: Emile Salomon ; algemene redactie en bewerking: Catalina Steenkoop ; cover en illustraties: Kristel Van Steenbergen

Als Mats het uitmaakt met Fleur, proberen Amélie en Hanne haar te troosten. Maar Fleur stort zich liever op haar muziek. Ze besluit mee te doen aan een muziekwedstrijd waar ook Mats met zijn nieuwe vriendinnetje aan meedoet. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe verschillend ze ook zijn, Fleur, Hanne en Amélie zijn nog steeds Girl Friends Forever. Na de zomervakantie verheugt Fleur zich op het weerzien met Mats, haar vriendje, maar hij maakt hun verkering uit omdat hij verliefd is geworden op Fee. Hanne en Amélie proberen haar te troosten, maar Fleur is liever alleen met haar verdriet en muziek. Ze schrijft een nummer over liefdesverdriet. Ondertussen wordt Hanne verliefd op Elric, een jongen uit Mats voetbalteam en wil Amélie dat ze meedoen aan een muziekwedstrijd. Fleur ziet dat niet zitten omdat ze altijd plankenkoorts heeft, maar als ze hoort dat Mats en Fee ook optreden, gaat ze overstag. Amélie leert drummen en ze oefenen hard voor de wedstrijd. Het vijfde deel in de serie 'Hartsvriendinnen'*. Voorspelbare verhaallijnen en de actie van Amélie (stiekem een drumstel kopen op haar vaders creditcard zonder dat het consequenties heeft) is ongeloofwaardig. De drie meiden zijn erg cliché en lijken veel jonger dan ze zouden moeten zijn. Het taalgebruik is vlot en minder Vlaams dan in de eerdere delen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059243033 | 131 pagina's

Titel I [love] music
Auteur Nico De Braeckeleer
Secundaire auteur Emile Salomon ; Kristel Steenbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2017
Overige gegevens 131 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Naam illustrator in het colofon is foutief vermeld de juiste naam is: Kristel Steenbergen
ISBN 9789059243033
PPN 409170321
Thematrefwoord Verliefdheid ; Vriendschap ; Wedstrijden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hartsvriendinnen
Boek

Hartsvriendinnen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nico De Braeckeleer