Een zaak voor superhelden
Boek

Een zaak voor superhelden ([2017])/ Boris Pfeiffer, illustraties van Kim Schmidt ; verteld [uit het Duits] door Peter Vervloed ; redactie: Dorette Zwaans ; kaartjes Californië en Amerika: Marlon Kromodikoro

Verkleed als superheld doet Justus mee aan een reclamestunt. Als iemand de stunt wil dwarsbomen, gaan Bob, Justus en Peter op jacht naar de dader. Met zwart-wit tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De drie hoofdpersonen Justus, Bob en Peter zijn dikke vrienden en beleven samen vele avonturen. In deze editie speelt een reclamestunt voor een cornflakesmerk een belangrijke rol. Natuurlijk is er ook nu weer een tegenstander die de zaak wil dwarsbomen. Met veel vaart ontvouwt zich het verhaal en met een dosis humor en spanning is het een prettig leesbaar boek. Dit is mede te danken aan het ruime lettertype. De schrijver heeft veel dialogen gebruikt wat het verhaal levendig houdt. De vele zwart-witte tekeningen doen denken aan strips en passen goed in het verhaal. In dit soort boeken is er weinig ruimte om karakters van personen of achtergronden van situaties uit te diepen. De kracht zit er meer in dat kinderen met plezier in een sneltreinvaart het verhaal uitlezen. Tegelijkertijd verscheen nog een deel in de serie 'De drie ???': 'Haaieneiland'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461756015 | 127 pagina's

Titel Een zaak voor superhelden
Auteur Boris Pfeiffer
Secundaire auteur Kim Schmidt ; Peter Vervloed ; Dorette Zwaans ; Marlon Kromodikoro
Type materiaal Boek
Uitgave [Assen] : Maretak, [2017]
Overige gegevens 127 pagina's - zwart-wit illustraties, kaarten - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Kids, Ein Fall für Superhelden. - Stuttgart, Duitsland : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. KG, (c)2010. - (Die drei ???)
ISBN 9789461756015
PPN 408335815
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Helden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De drie ???®
Boek

De drie ???® (2016-...)

vol.
Uitgeleend