Haaieneiland
Boek

Haaieneiland ([2017])/ Boris Pfeiffer, illustraties van Kim Schmidt ; verteld [uit het Duits] door Henk Hardeman ; redactie: Dorette Zwaans ; kaartjes Californië en Amerika: Marlon Kromodikoro

Bobs vader wordt ontvoerd op Shark Island. Bob, Justus en Peter zoeken hem en ontdekken een schat in een schip. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De vader van Bob vraagt hem en zijn vrienden Justus en Peter om mee te gaan om Shark Island te bewaken, waar een filmploeg een piratenfilm maakt. Daar aangekomen wordt Bobs vader ontvoerd en ontdekken ze een onderaardse gang, waar een omgekeerd schip ligt. In het schip zit een schat verborgen. Lukt het de jongens Bobs vader te bevrijden en de schat uit handen van de ontvoerder te houden? Vlot leesbaar avontuurlijk verhaal zonder enige diepgang. Het is in eenvoudige zinnen geschreven. De tekst bevat veel dialogen en is gedrukt in een helder, prettig leesbaar lettertype. Op de schutbladen voorin stellen de jongens zich voor. Veel kleine en enkele paginagrote, karikaturaal aandoende zwart-witillustraties geven een aanvullend beeld aan de tekst. Dit deel is onafhankelijk te lezen van de vorige delen in serie 'De drie ???', o.a. 'Een zaak voor superhelden'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461756008 | 126 pagina's

Titel Haaieneiland
Auteur Boris Pfeiffer
Secundaire auteur Kim Schmidt ; Henk Hardeman ; Dorette Zwaans ; Marlon Kromodikoro
Type materiaal Boek
Uitgave [Assen] : Maretak, [2017]
Overige gegevens 126 pagina's - zwart-wit illustraties, kaarten - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Kids, Insel der Haie. - Stuttgart, Duitsland : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. KG, (c)2009. - (Die drei ???)
ISBN 9789461756008
PPN 408335807
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Eilanden ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De drie ???®
Boek

De drie ???® (2016-...)

vol.
Uitgeleend