Dieren van steentjes
Boek

Dieren van steentjes slimme en creatieve bouwideeën met Lego® ([2017])/ Warren Elsmore, foto's: Neal Grundy ; projectredactie: Caroline Elliker ; hoofdredactie: Emma Bastow ; vertaling [uit het Engels]: Janke Greving/Vitataal

Maak allerlei dieren met lego zoals een vlinder, dromedaris of konijn. Uitleg, stap voor stap met kleurenillustraties, van veertig dieren. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 23/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Sport en spel SPEELGOED ELSM
  • Uitgeleend tot: 08/10/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Sport en spel SPEELGOED ELSM

Recensie

In dit boek met 'Slimme en creatieve bouwideeën met lego' staan de dieren centraal. Na een voorwoord waarin de auteur aangeeft dat slechts een basiscollectie aan legosteentjes nodig is en modellen altijd aangepast kunnen worden, volgen veertig dieren die de auteur en legokunstenaar creëerde. Van olifant tot mier en van piranha tot knobbelzwijn. Iedere uitgebreide bouwplaat begint met een kleurenfoto van het bouwsel en een stukje informatie in een weliswaar klein lettertype. In de tekst staat wat algemene informatie over het dier en een toelichting op de keuzes die gemaakt zijn bij het bouwen. Daarna volgt een schematische tekening waarop de benodigde materialen staan. Vervolgens is stap voor stap in eenvoudige en duidelijke tekeningen te zien hoe het dier met de legoblokjes gebouwd kan worden. De uitvoering van de modellen lijken eenvoudig en ook voor de jongere legoliefheber goed te doen. Achterin het boek staat een kort profiel van de auteur/legokunstenaar en enkele mensen moet wie hij samenwerkt. In dezelfde opzet verscheen 'Auto's en trucks van steentjes'*. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089987853 | 96 pagina's

Titel Dieren van steentjes : slimme en creatieve bouwideeën met Lego®
Auteur Warren Elsmore
Secundaire auteur Neal Grundy ; Caroline Elliker ; Janke Greving
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2017]
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Brick animals. - Quintet Publishing Limited, (c)2016
ISBN 9789089987853
PPN 408811072
Rubriekscode 624.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Lego
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Speelgoed