De hongerige trol
Boek

De hongerige trol ([2017])/ Elli Woollard, David Barrow, vertaald [uit het Engels] door Bette Westera

De hongerige trol wil eens iets anders eten dan geit. Hij lust best een lekker knapperig kind. Of misschien een auto vol kinderen, of een bus? Maar helaas laten de kinderen zich niet zo makkelijk pakken. Prentenboek met humoristische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een trol gaat naar de stad, want hij heeft zin in zijn ontbijt en wil eens iets anders dan geit. Hij komt een jongetje op de fiets tegen en hij heeft wel zin in een 'knapperig kind'. Het jongetje zegt dat hij moet wachten, want er komt zo een auto met meer kinderen aan. Die kinderen zeggen dat er een schoolbus met kinderen komt en de trol wacht daarop. De juf zegt dat hij moet wachten op een bulldozer vol met kinderen die zo komt, maar dan pakt het voor de trol verkeerd uit. Humoristisch prentenboek, waarin het voor peuters zo aantrekkelijke herhalingsaspect goed is verwerkt, met een verrassend slot waarbij de trol het tegen de kinderen aflegt. Het verhaal wordt op sprankelende wijze in gebroken rijm (abcb) verteld. Heel levendig is de reactie van de trol ('Ik pak ze, ik bak ze, ik stroop ze, ik vil ze, ik kook ze met kleren en al of ik gril ze!') op een ritme dat heerlijk laat voorlezen. De illustraties omvatten steeds een spread en laten naast het verhaal ook veel details zien, waardoor ze een extra dimensie aan het verhaal geven en laten, ook door de mooi geïllustreerde schutbladen, het verloop van een dag zien. Een prachtig prentenboek. Sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2017. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767525

Titel De hongerige trol
Auteur Elli Woollard
Secundaire auteur David Barrow ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Elli Woollard, illustraties David Barrow - Vertaling van: Troll stroll. - Londen : Nosy Crow Ltd., (c)2017
ISBN 9789025767525
PPN 409089788
Genre griezelverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Trollen ; Rijmvertellingen ; Stapelverhalen
Taal Nederlands