Langs bergen en dalen van het leven
Boek

Langs bergen en dalen van het leven ([2017])/ Anselm Grun, vertaling [uit het Duits]: Linda Jansen

Overdenkingen door de benedictijner monnik over het wandelen door de bergen als een metafoor voor het menselijk leven dat zowel bergen als dalen tegemoet gaat.

Aanwezigheid

Recensie

Anselm Grün (1945), een bekende benedictijnermonnik, is al sinds zijn jeugd gefascineerd door de bergen. Ook nu nog geniet hij met zijn familie en vrienden van wandelvakanties in het alpengebied. De bergen zijn voor hem een metafoor van het leven, alles wat we tegenkomen om te overwinnen en van te genieten. Dit boek, vanuit het hart geschreven, wil de lezer helpen open te staan voor nieuwe uitdagingen, nieuwe stappen te zetten en datgene los te laten waar je aan vastzit met als doel dichtbij je echte verlangen te komen. Beelden uit de Bijbel waarin bergen een rol spelen, zijn daarbij ook een inspiratiebron. De kleurenfoto's van Anselm als wandelaar zijn een kostbare aanvulling op zijn verhaal. Heel plezierig om te lezen om daarna gesterkt moedig langs de bergen en dalen van het leven op trektocht te blijven gaan.

Specificaties

Nederlands | 9789089721617 | 158 pagina's

Titel Langs bergen en dalen van het leven
Auteur Anselm Grün
Secundaire auteur Linda Jansen
Type materiaal Boek
Uitgave Heeswijk Dinther : Berne Media, uitgeverij abdij van berne, [2017]
Overige gegevens 158 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - foto's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Von Gipfeln un Tälern des Lebens. - Münsterschwarzach : Vier-Türme GmbH, (c)2016
ISBN 9789089721617
PPN 408182377
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Christelijke visie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst