Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het buitengewone beesten boek
Boek

Het buitengewone beesten boek (2017)/ tekst en tekeningen Yuval Zommer, beestenexpert Barbara Taylor ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Ontdek hoe allerlei wilde, slimme en dodelijke dieren leven. Van cheeta en nijlpaard tot luiaards en buideldieren. Groot prentenboek met paginagrote, gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wild, slim en dodelijk zijn de dieren die in dit grote, verzorgde prentenboek te zien zijn. De auteur noemt hen de beestachtigste beesten en maakt een indeling in soorten: primaten, evenhoevigen, knaagdieren, vleermuizen, carnivoren, gordeldieren en luiaards en tot slot buideldieren. Zij gebruiken hun klauwen (cheeta) en kaken (nijlpaard), schrikken andere dieren af door te brullen (leeuw), stampen (stekelvarken), stinken (honingdas) en gillen (gordeldier). De karakteristieke, kleurrijke schilderingen over twee volledige pagina's tonen negentien dieren in diverse houdingen en in hun natuurlijke leefomgeving: sluipend en springend (vos); grommend en vlooiend (baviaan); snuffelend en huilend (wolf); vissend en schurkend (beer). Er zitten ook minder 'beestachtige' dieren tussen, zoals de luiaard, bever en het gordeldier. Ondanks de inleiding zijn alle dieren eerder speels en grappig neergezet dan dodelijk en bedreigend. Korte tekstblokjes met leuke weetjes zijn afwisselend in de afbeeldingen geplaatst. Elk hoofdstuk begint met een vraag die direct wordt beantwoord. Aan het eind o.a. oplossingen van de zoekvragen en een woordenlijst. Met inhoudsopgave en register. Eerder verscheen 'Het bijzondere beestjes boek'*. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047708780 | 64 pagina's

Titel Het buitengewone beesten boek
Auteur Yuval Zommer
Secundaire auteur Barbara Taylor ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 35 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: The big book of beasts. - London : Thames & Hudson Ltd, (c)2017
ISBN 9789047708780
PPN 40962991X
Rubriekscode 592.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wilde dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wilde dieren