Manchester by the Sea
DVD

Manchester by the Sea ([2017])/ directed by Kenneth Lonergan

Na het overlijden van zijn oudere broer krijgt een door zijn verleden getraumatiseerde klusjesman de voogdij over zijn 16-jarige neef.

Aanwezigheid

Recensie

Derde film van Kenneth Lonergan (You can count on me; Margaret) die zelf het scenario schreef. Hoofdrolspeler is Casey Affleck (Triple 9; Out of the furnace). Lee is conciërge en klusjesman in Boston, hij is somber en leidt een teruggetrokken leven. Wanneer zijn oudere broer overlijdt, gaat hij terug naar zijn geboorteplaats Manchester-by-the-Sea om het aan zijn neef te vertellen. Dan blijkt dat hij benoemd is tot voogd van de 16-jarige jongen. Langzamerhand wordt duidelijk welk trauma Lee heeft opgelopen. De recensenten geven 3-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) De gebeurtenissen in Manchester by the Sea zijn van een welhaast ondraaglijke somberheid, maar dankzij de lome, onopgesmukte verteltrant verzandt de film niet in melodrama. Scenarist en regisseur Lonergan portretteert zijn antihelden met veel mededogen, en Affleck maakt diepe indruk met zijn ingehouden hoofdrol. (...)' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 19-1-'17): '(...) een film die langzaam onder de huid van de kijker kruipt. Lee blijft lange tijd een mysterie. Zijn strijd om vooral met zichzelf in het reine te komen, levert een fascinerend schouwspel op.' De film kreeg veel prijzen en nominaties, waaronder twee Oscars.

Specificaties

Engels | 5053083108502

Titel Manchester by the Sea
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kenneth Lonergan ; Casey Affleck ; Michelle Williams ; Kyle Chandler
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (137 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler, Lucas Hedges. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2016
ISBN 5053083108502
PPN 409171999
Thematrefwoord Rouwproces ; Familierelaties
Taal Engels