Marseille. Seizoen 1
DVD

Marseille. Seizoen 1 ([2017])/ Dan Franck

Robert Taro, de charismatische burgemeester van Marseille raakt verwikkeld in een keiharde machtsstrijd met zijn voormalige protégé, de jonge en ambitieuze Lucas Barrès.

Aanwezigheid

Recensie

Franse politieke dramaserie van Dan Franck (Résistance) met topacteurs Gérard Depardieu en Benoît Magimel. De charismatische Robert Taro (Depardieu) is al ruim twintig jaar burgemeester van Marseille. Bij de aanstaande burgemeestersverkiezingen is de jonge en ambitieuze Lucas Barrès zijn belangrijkste opponent. Beide zijn kandidaat voor een centrum-rechtse partij. Barrès is de voormalige protégé van Taro, opgeleid om hem op te volgen, maar nu hebben ze heel verschillende ideeën over de toekomst van de stad en wenden ze alle middelen aan om de strijd te winnen. Hun strijd draait om eer en wraak en krijgt ook bemoeienis van drugsbaronnen, politici en vakbondsleiders. De serie is de eerste Franstalige Netflix-original en wordt in de markt gezet als de Franse tegenhanger van 'House of cards'. Acht afleveringen.

Specificaties

Frans | 8717662573170

Titel Marseille. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Florent Siri ; Benoît Magimel ; Gérard Depardieu
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source 1 Media, [2017]
Overige gegevens 2 dvd-video's (325 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gérard Depardieu, Benoît Magimel. - Regisseurs onder anderen: Florent Siri. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Frankrijk : Federation Entertainment, 2016
ISBN 8717662573170
PPN 409810444
Genre politieke roman
Thematrefwoord Marseille ; Politiek
Taal Frans

Relaties/Serie

Marseille
DVD

Marseille (2017-...)

vol.
Uitgeleend