Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Moonlight
DVD

Moonlight ([2017])/ a film by Barry Jenkins

Een Afro-Amerikaanse jongen die opgroeit in een arme wijk van Miami worstelt met zijn homoseksualiteit, zijn drugsverslaafde moeder en zijn plaats in de wereld.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Barry Jenkins met onder meer Trevante Rhodes in zijn eerste grote rol. Hoofdpersoon Chiron is een Afro-Amerikaanse jongen die opgroeit in een arme wijk van Miami. We volgen hem als kind, tiener en volwassene terwijl hij worstelt met zijn homoseksualiteit, zijn mannelijkheid, zijn drugsverslaafde moeder en zijn plaats in de wereld. De recensenten geven 4 of 5 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 26-1-'17): '(...) Ondanks de niet malse inhoud - drugsgebruik, discriminatie, gewelddadige pesterijen op school, verslaafde ouders - is Moonlight ook een ongelooflijk tedere film. (...) De prachtige vertolkingen geven Moonlight een levensecht karakter dat lang blijft nazinderen. Een schitterend, ingehouden meesterwerk.' Berend Jan Bockting (Volkskrant 25-1-'17): '(...) een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk.' Genomineerd voor onder meer acht Oscars en zes Golden Globes, winnaar van de Oscar voor Beste film.

Specificaties

Engels | 4013549086806

Titel Moonlight
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Barry Jenkins ; Mahershala Ali
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (111 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Mahershala Ali. - Engels gesproken, .. talen nagesynchroniseerd waaronder .. , .. talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : A24, 2016
ISBN 4013549086806
PPN 409099465
Thematrefwoord Homoseksuele mannen ; Drugsgebruik ; Zwart milieu
Taal Engels