Personal shopper
DVD

Personal shopper ([2017])/ a film by Olivier Assayas

Een jonge Amerikaanse vrouw die in Parijs werkt als personal shopper wacht op een teken van gene zijde van haar onlangs overleden tweelingbroer.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Olivir Assayas ( Aprés mai) met Kristen Stewart (Equals; Café Society) die ook in 'Clouds of sils Maria' met deze regisseur werkte. Twintiger Maureen is een Amerikaanse vrouw die in Parijs werkt als personal shopper voor een veeleisend model. Haar tweelingbroer is kortgeleden overleden, net als hij heeft ze paranormale gaven en ze wacht op een teken van hem van gene zijde. Zijn de berichtjes op haar smartphone van hem afkomstig? De recensenten geven 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) ijzersterke rol van Stewart (...) Deze curieuze mix van psychologisch drama en horrorfilm is compleet onvoorspelbaar en af en toe echt eng.' Dana Linssen (Filmkrant februari '17): '(...) Intrigerend en niet-te-classificeren (...) elegante mix van psychodrama, spookfilm en milieuschets (...)'. Zij vindt dat de film ook te genieten is als je de vele referenties naar de film- en cultuurgeschiedenis niet herkent, dan is het 'gewoon een bizar en cerebraal spookverhaal (...)'. Assayas kreeg op het festival van Cannes de prijs voor beste regie (gedeeld met Cristian Mungiu).

Specificaties

Engels | 9789461874573

Titel Personal shopper
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Olivier Assayas ; Kristen Stewart
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Remain in Light, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Kristen Stewart. - Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : CG Cinéma, 2016
ISBN 9789461874573
PPN 409744506
Genre griezelverhaal
Taal Engels