Grammatica
Boek

Grammatica 150 begrippen verklaard en toegelicht ([2016])/ Genootschap Onze Taal, redactie: Taaladviesdienst van Onze Taal

Compendium voor de grammatica van het Nederlands.

Recensie

Uitgave onder verantwoordelijkheid van Het Genootschap Onze Taal waarin in kort bestek een overzicht van de grammatica wordt gegeven. Het boekje schrijft niet voor hoe de taalgebruiker de taal dient te gebruiken in termen van goed of fout. Dit probleem komt wel ter sprake. De grammaticale termen worden in alfabetische volgorde gepresenteerd. Elk lemma, meestal gevolgd door de aanduiding woordsoort (w) of zinsdeel (z), begint met een korte omschrijving, daarna volgen de gemarkeerde voorbeeldzinnen en de bespreking. De onderscheidende begrippen in de tekst hebben een blauwe kleur. Het register kan gebruikt worden voor specifieke kwesties, zoals 'alles wat/dat', 'als/dan' of 'd/t' in de gebiedende wijs. In de toegevoegde kaderteksten komen veelvoorkomende grammaticale problemen aan de orde, zoals sommige(n), omdat of doordat, enkelvoud of meervoud in de betrekkelijke bijzin. Als naslagwerkje erg handig en gebruiksvriendelijk. Door de heldere opzet zeer nuttig voor het opfrissen van de grammaticale kennis en ook geschikt als 'studieboek'.

Specificaties

Nederlands | 9789081989633 | 140 pagina's

Titel Grammatica : 150 begrippen verklaard en toegelicht
Instelling Genootschap Onze Taal /Genootschap Onze Taal. Taaladviesdienst
Type materiaal Boek
Editie Herziene uitgave;
Uitgave Den Haag : Genootschap Onze Taal, [2016]
Overige gegevens 140 pagina's - 20 cm
Annotatie Met register - Oorspronkelijke titel: Grammatica geregeld. - Den Haag : Sdu Uitgevers, (c)2010. - (Taal geregeld)
ISBN 9789081989633
PPN 408182490
Rubriekscode Nederlands 837.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Grammatica
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal