Leestekens
Boek

Leestekens richtlijnen en tips voor interpunctie ([2016])/ Genootschap Onze Taal, redactie: Taaladviesdienst van Onze Taal

Gids voor het juiste gebruik van de interpunctie.

Recensie

In dit boekje, dat samengesteld is door de Taaladviesdienst van het Genootschap Onze Taal, zijn alle 'regels' over het gebruik van leestekens verzameld. De vele vragen over dit onderwerp vormen de bron. Het gebruik van de leestekens wordt, anders dan bij grammatica en spelling het geval is, minder door regels dan door conventies bepaald. Behalve de veelgebruikte leestekens als komma en dubbele punt worden ook rekenkundige tekens (+31 landennummer van Nederland), symbolen (pp 'pianissimo' ) en emoticons (;- 'knipoog') behandeld. Accenttekens en trema worden wel genoemd, maar komen niet heel uitvoerig aan de orde. In de tekst worden in gemarkeerde kaders met 'Let op-' en 'Extra-' bijzondere gevallen onder de aandacht gebracht. Er is naar volledigheid gestreefd; op het gebied van de leestekens is dit het beste in zijn soort. Een uitvoerige index draagt veel bij aan de gebruiksvriendelijkheid. Een zeer nuttig boekje.

Specificaties

Nederlands | 9789081989626 | 128 pagina's

Titel Leestekens : richtlijnen en tips voor interpunctie
Instelling Genootschap Onze Taal /Genootschap Onze Taal. Taaladviesdienst
Type materiaal Boek
Editie Herziene uitgave;
Uitgave Den Haag : Genootschap Onze Taal, [2016]
Overige gegevens 128 pagina's - 20 cm
Annotatie Met register - Oorspronkelijke titel: Leestekens geregeld. - Den Haag : Sdu uitgevers, (c)2009. - (Taal geregeld)
ISBN 9789081989626
PPN 406383448
Rubriekscode Nederlands 842
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Interpunctie
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal