Otto-Jan zegt kassa tegen geld verdienen
Boek

Otto-Jan zegt kassa tegen geld verdienen (2016)/ Tommy Greenwald, met illustraties van J.P. Coovert ; vertaling [uit het Engels]: Irene Kunst

Otto-Jan houdt wel van geld, maar niet van werken. Dus verzint hij manieren om snel geld te verdienen zonder hard te werken. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Otto-Jan heeft dringend geld nodig maar wil er eigenlijk zo min mogelijk voor doen, want hij houdt niet van hard werken. Probleem is dat hij geld nodig heeft voor belangrijke zaken: een Botman (robot) en een ticket om een meisje te bezoeken in het buitenland. De baantjes waarvan hij denkt dat ze makkelijk te doen zijn, zoals hondenoppasser en kantoorklerk bij zijn vader, vallen toch een beetje tegen. Dan gooit hij het over een andere boeg: Otto-Jan hoopt rijk te worden met het geven van een feest. Dit alles levert de nodige pijnlijke en tegelijk humoristische gebeurtenissen op in kleine hoofdstukken waardoor de vaart in het verhaal blijft. Daarbij zijn de pagina's ruim opgezet, bevat de tekst veel dialogen van Otto-Jan en zijn vrienden en veel stripachtige zwart-witttekeningen zijn opgenomen. Tussendoor geeft Otto-Jan de lezer financiële tips en af en toe komt zijn vriendin Laura aan het woord die haar visie op zijn ideeën geeft. Dit is het vierde hilarische boek over Otto-Jan*, voor kinderen die zin hebben in een boek dat vlot te lezen is. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462346062 | 215 pagina's

Titel Otto-Jan zegt kassa tegen geld verdienen
Auteur Tommy Greenwald
Secundaire auteur J.P. Coovert ; Irene Kunst
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, 2016
Overige gegevens 215 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Charlie Joe Jackson's guide to making money. - New York : Roaring Book Press, (c)2014
ISBN 9789462346062
PPN 409307769
Thematrefwoord Geld ; Arbeid
Taal Nederlands